Wat een bijzonder mooie debuutroman!
“Soms komt er een boek voorbij, dat je raakt, je verrast en je hart doet verwarmen. Die je dichtslaat met een lach èn een traan. Dit boek is er zo een!”
Flaptekst
Lucy Hart groeide op in een liefdeloos gezin, en vluchtte het liefst weg in haar favoriete boeken; de Klokeiland-serie van auteur Jack Masterson. Nu is ze volwassen en werkt ze als hulpjuf. Haar grootste wens is de 7-jarige Christopher, een jongetje dat sinds de dood van zijn ouders van pleeggezin naar pleeggezin wordt geschoven, te adopteren. Maar omdat ze hem geen financiële zekerheid kan bieden, komt ze niet in aanmerking.
Dan schrijft Jack Masterson een wedstrijd uit. Winnen zou haar in staat stellen om Christopher te adopteren. Dus Lucy reist naar Klokeiland, waar ze auteur Jack, illustrator Hugo Reese en haar drie tegenstanders treft…
Wat ik er van vond?
Zo mooi! Vanaf de eerste pagina zat ik in verhaal, welke je vanuit zowel Lucy als Hugo beleeft. Maar ook bevat het hoofdstukken van de Klokeiland-serie: origineel!
De personages worden levensecht neergezet, hun (zware) geschiedenis wordt met beetjes aan de lezer toevertrouwd, wat je nieuwsgierig houdt. De liefde van Lucy voor Christopher, maar ook haar wanhoop dat ze hem zo graag wil adopteren en dat niet kan, voel je als lezer echt. En lieve Christopher; wat zou ik jou graag een knuffel geven!
Van het daadwerkelijke “Spel” heb ik genoten, ook omdat je zelf over de raadsels na gaat denken! Maar ook omdat het gaat over tegenslagen, angsten overwinnen en blijven dromen.
“De enige wensen die in vervulling gaan, zijn de wensen van dappere kinderen, die blijven wensen ook al lijkt het of niemand luistert. Want er is altijd ergens iemand die luistert”
Echt, dit boek raad ik je zo hard aan!