Hartverscheurend, pijnlijk en ontzettend treffend

Deboekplotter Deboekplotter
18 mrt 2026

Ik lieg niet als ik zeg dat ik echt even moet bijkomen van dit boek. 'Twee Prinsen ' had voor mij al een bijzondere betekenis, aangezien @splinterchabot hem persoonlijk gesigneerd heeft, maar ook omdat ik dit een hartverscheurend boek vond.😔

In 'Twee Prinsen' volg je twee verhaallijnen: één uit het verleden en één uit het heden, allebei vanuit het perspectief van Richard geschreven. Het contrast tussen deze twee werelden is erg groot. De ene is donker, grijs en regenachtig, terwijl de andere juist barst van kleur en de sterren als glitter fonkelen aan de hemel. Dat vond ik erg mooi gedaan. Soms was de tijdlijn van het heden wat te zoetsappig voor mij. Maar ik snap heel goed waarom dit is gedaan. Aan het einde van het boek komt dit zo ongelofelijk hard binnen. Het raakte me op een manier die ik niet kan omschrijven. Dat Splinter dat wel kan, bewijst dat hij een ervaren, prachtige schrijver is!

Elke scene zie je voor je en je vóélt wat Richard meemaakt. Het is heftig om te lezen hoeveel ellende hij moet doorstaan. Hij zit helemaal klem en zijn ouders zien hem niet écht. Ik werd echt misselijk van alle haat tegen iets wat zo mooi is: liefde – in welke vorm dan ook. Ik kan er niet bij mijn hoofd bij dat er mensen bestaan die daar iets slechts in zien...

Geloof zou nooit boven geaardheid mogen staan.🏳️‍🌈

PS: Waar je ook vandaan komt, wie je ook bent, wat je geaardheid ook is, of je het durft te zeggen of niet, of je je durft uit te spreken of niet… wéét dat er plek is voor jou op deze wereld. Jij mag er zijn. Jij hoeft je niet aan te passen om erbij te horen. Je bent belangrijk. Je bent waardevol. Je ben niet alleen! NOOIT🩷🏳️‍🌈

Meer recensies van Deboekplotter