Literaire schatwaardering ‘Bobbie Botjes’

deklasvanjuffemke deklasvanjuffemke
17 mrt 2023

Ahoy, piraten en landrotten van alle streken! Laat me je vertellen over het meest schatwaardige boek dat ik ooit met mijn ogen heb aanschouwd: 'Bobbie Botjes’, het meesterwerk van kapitein Marcel van Driel en de artistieke piratenhanden van Paco Vink!

Het verhaal speelt zich af op Zanderoog, een eiland vol doodgewone mensen, totdat Modder, de trouwe viervoeter van Maas, een stel botten ontdekt op het strand. Wanneer deze botten door de bliksem worden getroffen, gebeurt er iets avontuurlijk magisch: ze veranderen in het piratenskelettenmeisje ‘Bobbie Botjes’! Maar dat is nog niet alles, want er ontwaakt nog iets anders dat het hele eiland in gevaar brengt! Maas, Amira, Modder en Bobbie moeten samenwerken om Zanderoog te redden - als dat maar goed gaat!

Marcel van Driel, die slimme kapitein, gebruikt woorden als zijn eigen schatkist (hij is dus heel creatief, een ware zeegenie!). De afwisseling tussen tekst en illustraties is onwijs cool. De strips ondersteunen het verhaal en ik lag soms ‘grapsoluut’ in een deuk! De illustraties van Paco zijn als kostbare schatten die naadloos aansluiten bij de tekst. Ze maken het verhaal levendiger dan een papegaai op een piratenschouder! Wat ik dus eigenlijk wilde zeggen is: het vult elkaar perfect aan, net zoals een harmonieus piratenlied !

Voor de jonge piraten, kapiteins en scheepsmaatjes is dit boek een toegangspoort naar ontspanning en avontuur. Het zit boordevol ingrediënten zoals humor, griezels, vriendschap en moed. Het laat je dromen, lachen, huiveren en je angsten overwinnen en dat terwijl je tussen de pagina’s navigeert!

Maar pas op, want dit verhaal heeft wendingen die je hart laten bonzen als een zeemanshart in een storm. Er was een moment dat ik schrok, een moment van droefenis en spanning. En daarna werd het alleen maar spannender, met de ene verrassing na de andere!

Dus, piraten, landrotten en dekzwabbers, hijs de zeilen en ga op zoek naar 'Bobbie Botjes.' Het is een schat die je echt in je boekenschatkist moet hebben!

Meer recensies van deklasvanjuffemke