Vanuit Jorgen

Descor1995 07 juli 2025
Algemeen:

Dit boek is het derde en laatste deel van de novelle serie Sterrenvlucht, welke echter onderdeel is van de Skyward-serie. Het is verstandig om de eerste twee delen van die serie (Sterrenzicht en Sterrenvlucht) en de eerste twee delen van de sterrenvlucht-novelles (Station Zonnewind en Terug naar Redawn) eerst te lezen voor je dit boek gaat lezen. De Sterrenvlucht-serie speelt zich af tussen de delen twee en drie, al zal het ook handig zijn voor dit boek om ook deel drie (Cytonic) van de Skyward-serie te lezen.

Het verhaal:

In dit boek volgen we het verhaal van Jorgen in de periode vlak nadat hij door de superioriteit zijn ouders ziet sterven en hij meteen door moet om zijn planeet te redden en de superioriteit te verslaan, wat hij kan doen door bondgenoten te zoeken in het universum. Zijn ouders ziend sterven door de superioriteit, moet hij zorgen dat er een einde aan komt dat zijn wereld en volk onderdrukt wordt. Hij moet de volgende stap zien te zetten om meer terrein te winnen en bondgenoten te krijgen die samen met hem en zijn volk tegen de superioriteit vecht.

Hoofdpersonage:

Jorgen hebben we al in het begin van de Skyward-serie leren kennen en toen mocht ik hem eerlijk gezegd absoluut niet. En hoewel zijn houding ten opzichte van Spensa (hoofdpersonage binnen de Skyward-serie) verbeterd, leer je je pas echt in hem inleven als je dit boek leest. Hoewel we eigenlijk dan al midden in het verhaal zitten, kom je pas echt goed te weten in wat voor situatie Jorgen zich bevindt.

Mijn mening:

Net zoals de andere boeken ben ik er heel snel doorheen gegaan omdat het lekker wegleest. Niet alleen was het spannend, maar ook maakt het me heel erg nieuwsgierig of in deel vier van de Skyward serie die nog uit moet komen (ten minste de Nederlandse versie met de titel Rebellie en waar ik al hele lange tijd op zit te wachten) Spensa nog uit het Niemandsland weet te komen. De novelle leest lekker luchtig ondanks de spanning en sommige situaties in het boek laten je lachen.

Meer recensies van Descor1995