Mist meeslepende details op spannende momenten

Descor1995 23 februari 2025
Het boek begint meteen met actie, waardoor de lezer direct het verhaal ingezogen wordt als het ware. Ik werd nieuwsgierig gemaakt naar meer, maar na de proloog hield de actie voor heel lang ook op. Vanaf het hoofdstuk wat erna kwam ging het kabbelend verder, gebeurde er weinig. Datgene wat gebeurde waren veelal pesterijen naar de hoofdpersonage toe, omdat zij als mens zijnde tussen faeries moet leven, noodgedwongen omdat de man bij wie ze inwoont haar ouders heeft vermoord en haar heeft meegenomen naar zijn eigen woning.

Hoewel we de groei meemaken van Jude die zich staande moet houden in een wereld voor Faerie en hun toverkrachten, en ook nog dat tussen de edelen, vind ik persoonlijk het verhaal een beetje saai. Het is goed dat we zien hoe Jude groeit naarmate het verhaal vordert. Hoe ze zich staande weet te houden terwijl het haar heel moeilijk gemaakt wordt. De details zorgen ervoor dat het verhaal zeker levendig wordt.

Natuurlijk is het verhaal aan het einde van dit boek nog niet ten einde; het is niet voor niets een trilogie. Echter, ik word helaas niet getriggerd om ook de rest van de serie te gaan lezen. De beschrijvingen mogen dan prachtig zijn en Holly Black mag dan zeker zo schrijven dat het verhaal levendig wordt, de weinig spanningen in het verhaal die mij op de rand van mijn stoel laten zitten dat ik het boek wil verslinden zorgen ervoor dat ik niet van plan ben om de andere twee delen ook te lezen.

Meer recensies van Descor1995