Lekker tussendoortje
Hof van IJs en Sterren is dan wel het vierde deel van de vijfdelige serie, maar in werkelijkheid is het een tussennovel. Er gebeurt weinig spannends in, dat moet ik toegeven, maar toch is het een meeslepend boek waarin meerdere personages worden gevolgd.
In het boek lezen we meer hoe het de personages vergaat nu zo vlak na de oorlog die ten einde is gekomen in deel drie, en hoe ze de wederopbouw doen. En hoewel er weinig schokkends gebeurt, maakt het mij wel nieuwsgierig naar het vijfde en laatste deel. Ik mag ook niet vergeten te melden dat ik onverwachts – ondanks dat het goed is afgelopen met onze Feyre en Rysand – emotioneel werd door de schrijfstijl die Sarah J. Maas gebruikt.