Wintersverhaal

Desirée 06 januari 2026
Het verhaal
Carmen moet op eigen benen staan, want haar zus Sophia zet haar uit huis om plaats te kunnen maken voor een nanny. Daarnaast is haar grote liefde Oke naar Brazillië vertrokken om onderzoek te doen. Carmen probeert ondertussen de boekwinkel draaiende te houden. De eigenaar Mr. McCredie heeft een bijzondere maar dure kerstwens. Carmen gaat haar best doen om deze wens uit te laten komen.

Beoordeling
Een prima wintersverhaal dat zich afspeelt in het sprookjesachtige Edinburgh.

Het verhaal speelt zich af in een geweldige boekenwinkel. Wat zou je daar graag even willen rondsnuffelen.

Het personage van Carmen is uniek, ze bedoelt alles goed, maar ze is vaak charijnig en ze zegt de verkeerde dingen. Hierdoor krijgt het verhaal best een negatieve lading. De andere personages zijn een stuk positiever en geven het verhaal wat vrolijkheid.

De dialogen springen vaak van de hak op de tak en daardoor is het verhaal soms lastig te volgen.

Het is een boek met een kersttitel, maar het thema kerst komt helaas weinig aan bod.

Het slot is niet verrassend maar wel erg fijn!

Dit boek is een vervolg op ‘De kerstboekwinkel’. Het boek is los te lezen, maar om de verhaallijn goed te begrijpen zal ik aanraden om wel het eerste deel te lezen.

Meer recensies van Desirée