Avontuurlijk
Het verhaal
Mus woont in het havenstadje Zeeburgerdam. Plots worden ze bezet door plunderende piraten. Hun leider is Ramon, hij hoorde bij de bende: De 5 Slangen. Mus ontsnapt en gaat hulp halen van kapitein Kwaadbaard, hij was vroeger ook lid van de beruchte bende. Samen vinden ze meer bondgenoten en gaan ze de strijd aan met Ramon.
Beoordeling
Een avontuurlijk jeugdboek dat niet weg te leggen is.
De schrijfstijl van Kevin Hassing is heel erg uitnodigend en het leest makkelijk weg. In het verhaal zit ook de nodige humor, zoals woordgrapjes. Dit is erg leerzaam voor de lezende jeugd.
Door de korte hoofdstukken is het boek erg overzichtelijk en toegankelijk voor kinderen.
De hoofdpersoon is Mus en haar sluit je meteen in je hart. Ook de andere unieke personages maken een onuitwisbare indruk.
Op de omslag staat een mooie illustratie van Linde Faas. Ook in het boek staan pagina’s grote illustraties die het verhaal nog levendiger maken.
Ik begrijp nu het enthousiasme van mijn 10-jarige zoon, dus ik ga verder lezen in deel 2.
Beoordeling
Een avontuurlijk jeugdboek dat niet weg te leggen is.