Spookachtig goed!
Het verhaal
Florian en Isabella mogen absoluut niet naar de abdij, want volgens hun stiefvader Damian gebeuren daar mysterieuze dingen. Stiekem gaan ze toch, op de avond dat het orkest Danse Macabre speelt. Verborgen achter de koorbanken zien Florian en Isabella hoe een zwarte schaduw over de muzikanten trekt en de abdij begint in te storten. De brokstukken vallen om hen heen. Ze moeten ontsnappen! Dat is het begin van een avontuur vol gevaar, op de vlucht voor het Onnoembare dat op zoek is naar Isabella.
Beoordeling
Wat een griezelig spannend jeugdboek! Dit boek heb ik voorgelezen aan mijn zoon en we wilde vanaf het eerste hoofdstuk weten hoe het verhaal verder zou gaan. De spanning bleef tot aan de laatste bladzijde.
De schrijfstijl van Paul van Loon is fijn door de korte zinnen en makkelijke woorden.
Het hoofdpersonage is Isabelle, het verhaal wordt vanuit haar verteld. Haar personage is goed neergezet, maar wel te vlak naar mijn mening. Ik mis haar emoties.
De prachtige illustraties zijn gemaakt door de Efteling. De tekeningen maken het lezen een nog groter feest en je krijgt zo een duidelijker beeld bij het verhaal.
De hardcover editie is fantastisch met veel details en gouden bladzijden.
Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar, maar bevat veel spannende scenes waar een kind wel tegen moet komen. Mijn zoon en ik hebben enorm genoten van dit griezelige boek. We hopen op een vervolg…
We zijn dit jaar in de Danse Macabre attractie in de Efteling geweest en het is erg leuk om het achterliggende verhaal te weten.
Beoordeling
De hardcover editie is fantastisch met veel details en gouden bladzijden.