Meer dan 7,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Prachtig boek vol familiegeheimen

dewireadsbooks 02 maart 2026
Opaal van Eleanor Buchanan is een prachtig verhaal vol mysterie, geheimen, familiegeschiedenis en vooral verbondenheid.

Het boek speelt zich af in het heden, waar Roz ontdekt dat haar ring een bijzondere verbinding heeft met een schilderij met vier stenen, en in het verleden. Hier gaat Iris noodgedwongen weg bij haar zussen in Schotland, opzoek naar hun oom in Ceylon in de hoop dat hij hun uit de brand kan helpen.

De kracht van Opaal zit in de drie verhaallijnen en twee tijdslijnen die elkaar afwisselen. Hierdoor zit er vaart in het verhaal en kan je het boek bijna niet wegleggen. Ook worden de landschappen van Schotland, de Australische outback en Ceylon prachtig en beeldend beschreven. Je hebt echt het gevoel dat je er zelf bij bent en beleeft.

Naast de hoofdpersonen, zorgen de bijpersonen juist ervoor dat dit boek zo mooi is en ze vullen het verhaal perfect aan. Vooral Hugo heeft echt een plekje in mijn hart gekregen.

Opaal heeft mij echt verrast en ik raad het boek dan ook zeker aan! Ik heb het boek 4 sterren gegeven en ik ben heel benieuwd naar de volgende delen in de serie!

Heel erg bedankt Xander Uitgevers voor het recensie-exemplaar!

Meer recensies van dewireadsbooks

Het voortbestaan van de monarchie hangt aan een zijden draadje. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.