Advertentie

Lis Lucassen brak door als young adult auteur met de Hitte-serie. Inmiddels richt ze zich met haar verhalen op de sportromance met de California Campus-serie en kon ze waarschijnlijk geen afscheid nemen van de campus en startte ze met de Radio Romance-serie. In de laatste serie zijn de eerste twee boeken exclusief te lezen bij Kobo Plus.

Iris is druk bezig met afstuderen, waarvoor ze een ‘liefdes-app’ heeft ontworpen. Het gaat Iris vooral om de programmering, maar radiomaker Zach ziet er meteen een uitdaging in. De app zegt namelijk dat Iris en hij 0% matchen. Tijd voor onderzoek. Zach besluit Iris te zoeken en het ongelijk van de app te bewijzen. Waar Zach alleen niet bij stil heeft gestaan, is dat Iris wel een hele leuke meid is.

Iris is een opvallende verschijning. Al meteen vanaf de eerste bladzijde van Campus Crush stottert Iris. Omdat Lucassen dit niet introduceert, kan het in eerste instantie een beetje afschrikken. Iris stottert erop los en als lezer weet je (nog) niet goed wat je met het meisje aan moet. Al snel wordt duidelijk dat Iris stottert, en dan besef je dat Lucassen dit op geen enkele andere manier geloofwaardig had kunnen brengen.

Zach is een echte journalistiekstudent. Werkend als radiodj op de campus en altijd op zoek naar smeuïge nieuwtjes. Het voelt dan ook niet als vreemde zet als Zach de weddenschap van de Love Doctor aanneemt om te bewijzen dat Iris’ app het volledig bij het verkeerde eind heeft. Zach zet de zoektocht via de radio op poten en al snel wordt de keerzijde van onze digitale leefwereld duidelijk.

Iris wil graag onzichtbaar zijn en door Zach pogingen Iris te vinden, lukt dat niet. Opeens verschijnen er overal foto’s van haar en is ze het middelpunt van de belangstelling. Hiermee haalt Lucassen een actueel thema aan. In hoeverre moet je het toestaan dan andere mensen jouw foto’s delen? En dat niet alleen, wat voor macht heeft de (radio)journalistiek als een knappe dj jouw aandacht vraagt?

Al snel komt Iris’ personage goed tot leven. Waar je in het begin lastig hoogte van haar kunt krijgen, verandert dat wanneer het verhaal in een stroomversnelling komt. Iris is een doodnormale student, die het lastig vindt om haar plek te vinden. Doordat ze niet altijd geaccepteerd is, blijft ze liever buiten beeld. Lucassen beschrijft dit op zo’n manier dat je het direct aanneemt. Zeker als langzaam duidelijk wordt waarom Iris zichzelf graag verbergt.

Maar niet alleen Iris heeft een verleden, ook Zach heeft wat van thuis meegekregen. Pas als je ontdekt hoe Zachs jeugd is geweest, krijg je kippenvel. Je weet dan één ding zeker: Iris en Zach zijn voor elkaar gemaakt.

Zoals in elke liefdesroman gaat het ook hier mis en lijken de twee elkaar uit het oog te verliezen. Als lezer wil je niet dat dit gebeurt en het is dan ook fijn te weten dat in liefdesromans het bijna altijd goed komt met je twee favoriete personages. Je leest dan ook als vanzelfsprekend door omdat je maar al te graag wil weten of en hoe het goed komt tussen Zach en Iris.

Het einde van het verhaal is vrij standaard, al plaatst Lucassen wel meteen een brug naar het volgende deel, Campus Love. Wederom weet Lucassen het voor elkaar te krijgen dat je niet meer van dat campusterrein af wil. Een logische stap is dan ook meteen verder lezen in het tweede deel dat over vriendin Isobel gaat.

Reacties op: Liefde op de campus

65
Campus crush - Lis Lucassen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken