Advertentie
    Diana Mom Hebban Recensent

De naam Kristen Callihan zal veel mensen weinig zeggen. Uitgeverij Volt daarentegen is beter bekend. De boeken van (onder andere) Elle Kennedy worden door deze uitgeverij uitgegeven en dat zijn New Adults om van te smullen. De naam van de uitgeverij maakt dan ook nieuwgierig naar de New Adult van deze, nu nog onbekende, auteur.   

Anna wil maar één ding: zo snel mogelijk afstuderen. Wat ze na haar studie wil doen, weet ze nog niet. Wat ze zeker niet wil, is een man in haar leven die haar van haar doelen afleidt. Maar dan ontmoet ze Drew, de populaire quarterback van het footballteam. Ze wil niet zoenen, niet bij elkaar slapen en vooral niet verliefd worden. Maar is de praktijk wel zo zwart-wit?  

Meteen valt Anna’s scherpe toon op. Het is duidelijk, Anna is een brutale meid die weet wat ze wil. In eerste instantie valt haar onzekerheid dan ook niet op. Drew doet niet voor haar onder; een grote mond en een duidelijk doel, het veroveren van Anna. De onderhuidse spanning is dan ook op elke pagina voelbaar.   

Deze spanning is goed weergegeven. Anna wil geen relatie, ook al is het overduidelijk dat ze vanaf het eerste moment verliefd is op de populaire Drew. Een verliefdheid waar ze niet aan toe wil geven, omdat een relatie niet in haar leven past. En daarbij, wat moet ze met zo’n populaire gast?  

Al snel uit de relatie zich in heftige erotische scènes. De erotiek slaat je om de oren en voelt bij vlagen overdreven aan. Het is soms net alsof het verhaal om de seks gaat, want de diepgang blijft lange tijd uit. Drew en Anna willen elkaar, maar Anna houdt de boot af en staat alleen de seks toe. Hierdoor lees je lang over het al te bekende spel van aantrekken en afstoten.   

Veel New Adults hanteren dit thema, dus als onbekende auteur moet je wel origineel zijn om de aandacht vast te houden. Lange tijd lukt Callihan dat niet. Er gebeurt weinig in het verhaal en de diepgang ontbreekt om echt betrokken te raken bij de personages.  

Tot het verhaal een twist krijgt die je niet aan ziet komen. Vanaf dat moment zie je zowel Drew als Anna op een andere manier. Je krijgt begrip voor Anna’s afstotende gedrag en wil weten of ze Drew toch toelaat in haar leven. Pas vanaf dat moment wordt het lastig om het boek weg te leggen. Ook de erotische scènes komen dan beter tot hun recht en lijken ook echt wat aan het verhaal toe te voegen.  

Langzaamaan wordt het verhaal intens en krijgen de personages diepgang. Het duurt even voor je Drew en Anna in je hart sluit, en verliefd wordt op de relatie die zij aan het opbouwen zijn. Het is jammer dat dit pas aan het einde echt tot uitdrukking komt. Het begin zal veel lezers doen afhaken en dat zou zonde zijn. Achter de overdreven erotiek zit namelijk een prachtig verhaal. Laat je dus niet ontmoedigen en zet door. Uiteindelijk word je beloond.

Reacties op: Erotiek overstemt liefdesverhaal

47
Verovering - Kristen Callihan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker