Een inspirerend en uitgebreid naslagwerk vol informatie waar iedereen iets aan heeft.
Oude wijsheid en praktische tips voor afweer, vitaliteit en optimale gezondheid
@samsara
Mindi Counts is holistische therapeut, acupuncturist en kruidenkundige. Ze is mede oprichter van een non-profit organisatie die zich wereldwijd inzet voor holistische gezondheidszorg en onderwijs, Inner Ocean Empowerment Project.
Ze vertelt op een open en eerlijke manier aan de lezer over hoe ze vanwege haar eigen depressieve klachten op onderzoek ging buiten de algemene medische kennis. Ze kwam in contact met Marlow Brooks en de Chinese geneeskunde.
Dat is ook gelijk een kennismaking met een hele fijne schrijfstijl die in het hele boek terug te vinden is.
In het eerste deel wordt verteld over
Het boek is heel overzichtelijk en informatief en daarom best lastig te vatten in een recensie. Het is ook geen boek dat je achter elkaar uit zult lezen maar dat je ook niet zoals dat je anders een paracetamol zou pakken, zou kunnen pakken om een oplossing te zoeken voor aanwezige klachten. Het is belangrijk om het gehele verhaal te lezen en te begrijpen. Dat verhaal gaat over balans en onbalans, de werking van de seizoenen.
Er staan praktische overzichten en schema;s in en ook recepten en tips bij de diverse seizoenen en ziektebeelden passen.
Het derde deel heeft me erg geraakt vanwege het vertellen over onbalans, dit hoort bij het leven en daar wordt meer verteld over hoe je overspoeld kunt raken door de hoeveelheid informatie die men moet verwerken en worden tips gegeven die werken. Er wordt bij verschillende zaken als stress, verslaving en angst maar ook voor mij herkenbare aandoeningen prikkelbare darmsyndroom en fibromyalgie en chronische pijn verteld hoe dit gezien wordt in de Chinese geneeskunst. Wel met de disclaimer om wel een arts te betrekken bij jouw herstel.
Er staan overzichtelijke schema’s met symptomen, patronen, kruiden en supplementen en Ik geloof echt dat kruiden en supplementen een behandeling kunnen ondersteunen maar dat daarnaast de hoofdstukken over balans en onbalans echt niet overgeslagen mogen worden.
@samsara
In het eerste deel wordt verteld over