Pittig debuut maar van mij mag Morgan Dick de pen weer oppakken.
Morgan Dick is een Canadese auteur, woonachtig in Calgary. Favoriete dochter is haar debuutroman, waarvoor ze zich heeft laten inspireren door haar werk in de geestelijke gezondheidszorg.
Wie is de favoriete dochter? En wat wilde de vader van de dames eigenlijk bereiken Is eigenlijk de vraag die in dit boek gesteld wordt. De lezer maakt kennis met twee vrouwen, de een heeft het leven wat beter ‘op de rit’ dan de ander maar ze hebben een gemeenschappelijke kennis. Hun vader..
En nu is hij overleden, de crematie zou in menige dramafilm echt niet misstaan als vrouwen elkaar weer tegenkomen. Aan de ene kant heerlijk om te lezen en aan de andere kant heel erg ontroerend en emotioneel.
Mickey heeft haar vader al jaren niet meer gezien maar wordt ineens keihard met hem geconfronteerd als ze een gigantische erfenis zal krijgen. Mits ze zeven therapiesessies zal volgen.
Arlo dacht dat zij de favoriete dochter was maar zij krijgt niets.
Een strijd tussen de vrouwen volgt als ze elkaar tegenkomen op kwetsbare momenten die ethisch totaal onjuist zijn maar daarom heerlijk om te lezen.
De lezer wordt niets ontzegd. Alles wordt op een heel eigen manier genoemd en beschreven.
Morgan Dick weet precies waar ze de lezer kan raken, laten lachen en huilen om mensen die alleen bekend werden door dit boek.
De goed beschreven ongemakkelijke situaties nodigen uit tot doorlezen maar soms zijn de scenes wat lang van stof waardoor afleiding op de loer ligt.
De karakters van Arlo en Mickey lijken op elkaar, ze zijn toch familie maar hebben ook veel verschillen wat zorgt voor verrassende momenten en reacties. Morgan Dick mag van mij vaker de pen oppakken en zich laten inspireren door haar werk!
Arlo dacht dat zij de favoriete dochter was maar zij krijgt niets.