In dit boek komen spiritualiteit en wetenschap heel dicht bij elkaar
Jeralyn Glass is een wereldwijd bekende multidisciplinaire musicus. Ze stichtte de Crystal Cadence Sound Healing studio LLC en de Sacres Science of Soud met de app source als educatieve platforms waarde elementen van de helende kracht van muziek elkaar kruisen.
Het boek vertelt op een zeer persoonlijke manier hoe de auteur zelf veel baat had bij het gebruiken van muziek en klanken bij de verwerking van het overlijden van haar zoon Dylan. Bijzonder is dat ze bij zijn introductie gelijk de klank van zijn stem vermeldt. Waarom ze dit doet is later in het boek wel duidelijker. Alles is gericht op klanken en stemtechniek en verschillende vormen van therapie en muziek. Alles wordt geïllustreerd met eigen ervaringen maar ook ervaringen van anderen.
Dit alles zorgt ervoor dat er een heel informatief boek is ontstaan wat verrijkt wordt met diverse QR codes om zelf de meditatie en klanken te ervaren.
Ze raadpleegt diverse deskundigen op de gebieden die ze bespreekt. En deelt veel informatie.
Het is ook niet aan te raden om het boek in een keer uit te lezen, het is een informatief boek dat bestudeerd moet worden om de grote lijnen te begrijpen. Ik richtte me vooral op haar eigen verhaal dat eerlijk, rauw is en heel rustig beschreven. Op een gegeven moment legt ze uit dat mensen met tinnitus baat hebben bij klankschalen. Laurens verhaal dat daarop volgt is mooi om te lezen wat ze heeft ervaren tijdens een zgn klankbad.
Dit is een van de vele mooie voorbeelden die in het boek gebruikt worden om te vertellen wat de verschillende ervaringen zijn met muziek en geluiden. Dat gaat over tinnitus maar ook andere aandoeningen die eerder in het boek naar voren zijn gekomen.
Waar Glass op het ene moment heel persoonlijk en gevoelig haar verhaal deelt, vertelt ze even later uitgebreid en duidelijk hoe het zit met chakranoten. Dat is een uitleg waar ik wel wat mee kon en die veel duidelijk maakte.
“Om te weten hoe we het lichaam kunnen helen, moeten we begrijpen hoe we verschillende frequentie of tonen onze fysieke realiteit beinvloeden.”
Hans Jenny
Ondanks de disclaimer voorin het boek wordt er toch meerdere malen gesproken over genezing, bv door klankschalen. De lezer moet zelf begrijpen dat het meer gaat over het effect van de diverse muzieksoorten op het brein, het hart en het lichaam.
Wat ook helpt bij de bijzondere sfeer in het boek zijn de quotes van de Dalai Lama en anders sprekers.
Hans Jenny