Meeslepend laatste deel van een bijzondere serie.
Mirjam Mieserius is auteur, blogger en parttime Parisienne Ze won met het eerste deel van de serie Bestemming Parijs in 2021 de Zin in feelgood schrijfwedstrijd. Dit is het laatste en afsluitende deel van de serie die ik samen met andere feelgood liefhebbers mocht lezen en bespreken in de leesclub van Ilona.
De vriendinnen gaan naar de Côte d’Azur voor de bruiloft van Sofia’s vader. Zij zal de catering verzorgen. In plaats van rustig aan het strand te genieten komen er voor Sophie, Lizzy en Chloë weinig momenten van hun verdiende rust en feestmomenten. Waar de één met een onverwachte situatie probeert om te gaan, proberen anderen een nieuwe balans te vinden met hun naasten.
En dan is er ook nog een bruiloft die toch emoties raakt en een taart die gebakken moet worden…..
Dit laatste deel is er een waarbij losse eindjes uit de vorige twee delen, die niet allebei gelezen zijn, bij elkaar komen.
Het is echt een talent hoe Mieserius de verschillende karakters van de vriendinnen ook voor mensen die ze nog niet kennen kan duiden en door het benoemen van hun problemen diverse dilemma’s goed bespreekbaar maakt.
Dat doet ze zonder het genre uit het oog te verliezen en met de luchtige humor die in een feelgood past. Dit is namelijk een perfecte blauwe roman voor de sombere maand die januari kan zijn.
Ze laat zien dat ook die mooie succesvolle dames, want dat zijn ze toch wel, met issues moeten omgaan en dat therapie dan niet iets is om je voor te schamen maar om gebruik van te maken.
Maar soms kom je iemand tegen die je op het juiste spoor zet. Ik vind dan ook dat Gabrielle haar eigen boek verdient. Zij doet me denken aan Katherine uit Een huis in Toscane van Frances Mayes.
Maar verwerken doe je samen want daar zijn het vriendinnen voor. En dat is met ups en downs in hun vriendschappen heel mooi verwerkt in het verhaal.
Dit alles wordt mooi geïllustreerd door de best wel complexe voorbereidingen van een bruiloft die onverwacht toch groter uitpakt dan wordt verwacht. En als de lezer denkt dat alles op die grote bruiloft samenkomt en goed komt, zijn er nog veel verrassende plottwists in het staartje van deze roman.
Dit boek deed denken aan Love actually maar dan aan het strand.
Dit zorgde ervoor dat het boek, ondanks de ruim 440 pagina;s binnen een dag gelezen was (wat weer zorgt voor een tikkie schuldgevoel naar de auteur die er echt wel langer mee bezig was)
Dit boek deed denken aan Love actually maar dan aan het strand.