van mij mag opa vaker een verhaal van toen delen met de lezer!
Rifka Faber is een pseudoniem van Erik Betten en zijn vrouw Corien Feenstra. Erik is schrijver van non-fictie over Friesland en kreeg voor zijn thrillerdebuut Quarantaine de Bookspot Schaduwprijs. Corien werkt al jaren als verpleegkundige in een ziekenhuis en gebruikt haar medische kennis om te zorgen dat alles wat Chris Griffioen meemaakt realistisch blijft. Hun debuut Fatale oplossing, het eerste deel in deze serie werd goed ontvangen.
Het is een klein beetje “Opa vertelt” als opa Rien van Chris Griffioen, de onderzoekende arts-assistente uit het boek en eerste deel van deze serie, vertelt over zijn eerste zaak als rechercheur in Rotterdam.
Als nieuwkomer uit Zwolle moet hij zich nog bewijzen aan het rechercheteam en dat gebeurt als er een ongeval plaatsvindt op een bouwplaats…..het lijkt zelfmoord en Rien zoekt verder en trekt onverwacht een hele beerput open….
Van mij mogen er tussen de delen van de serie rondom Chris Griffioen best af en toe kleine novelles met verhalen van haar opa uitgegeven worden! Fatale Oplossing werd vorig jaar gelezen en op Laatste Akte moest even gewacht worden en dan is het fijn om tussendoor toch wat van dit leuke schrijversduo te kunnen lezen.
De sfeer van de jaren zestig, waarin dit verhaal zich afspeelt komt tot uiting in de beelden van een Rotterdam dat na de oorlog net op is gebouwd, andere politieke stromingen en een andere manier van informatieverstrekking en politieonderzoek. Het lijkt de Rotterdamse Baantjer wel, compleet met een eigen rechercheur Cock die nu als Fledder probeert om een weg te vinden in een grote stad. Heerlijke politieroman om gelezen te hebben die toch ook mensen stil laat staan bij de vraag hoe ver mensen gaan om iets te verhullen en hoe sterk iemand in de schoenen moet staan om zijn gelijk te laten zien aan zijn meerdere. Dat geeft boeiende dialogen die graag terug worden geien in het volgende deel van deze serie, Laatste akte
Ondanks de weinige pagina’s is er een gevoel dat er een volledige thriller gelezen is. Nu snel verder met Laatste Akte!