Advertentie

Blind vertrouwen bevat verhalen van Vlaamse en Nederlandse schrijvers, met: Hedwig Meesters, Inés Beuker, Ellen Kusters, Marieke Jongejan, Gino Dekeyzer, Joos Hamer, Franziska Weissenbacher, Alain De Lannoy, Karin Bisschops, Filip Van Den Steen, Mike Jansen, Carolien Cramer, Anne van Zwieten, Jeroen van Berckum, Tessa van Dée, Marjo de Vroed, Lisa Buijnink, André Van Butsel, Rémon Saaltink, Vincent van Bruggen, Karen van Soomeren, Marcel van Stigt, Yoica Van Den Bremt en de LetterRijn-auteurs: Era Richmen, Annet Hulst, Rob Bakker, Margareth Hillebrandt, Karin Hazendonk, Melissa Skaye en Tamara Onos, van wie de laatste vijf op uitnodiging.


Inmiddels is het een traditie dat uitgeverij LetterRijn jaarlijks een verhalenwedstrijd uitschrijft.
De beste verhalen worden dan geselecteerd in een bundel en de winnaar ontvangt daarnaast nog een prijs.
Er waren maar liefst 189 inzendingen en dat was een hele klus voor de jury, die uit zes mensen bestond, om deze terug te brengen naar 25 verhalen, maar het is de jury weer gelukt.
Deze bundel bevat 30 verhalen van zowel Vlaamse als Nederlandse schrijvers, waarvan 5 auteurs op uitnodiging te weten Era Richmen, Annet Hulst, Rob Bakker, Margareth Hillebrandt, Karin Hazendonk en Melissa Skaye.
Een mooie manier om kennis te maken met voor sommige mensen nog onbekende auteurs of met auteurs die je inmiddels al kent.
Dit keer was het thema Blind vertrouwen, het blindelings vertrouwen op het oordeel van een ander. Dat kan helaas dan verkeerd uitvallen of in het geval van de verhalen in deze bundel zelfs rampzalig.
Het plezierige aan een bundel lezen is dat je even tussendoor een verhaal kunt lezen en het makkelijk even weg kan leggen.
Het zijn stuk voor stuk verschillende verhalen geworden doordat elke auteur anders met het thema is omgegaan.
Het ene verhaal zal je beter vinden dan het andere verhaal, maar dat ligt aan iemands persoonlijke smaak.
Van het prijswinnende originele Boca van Hedwig Meesters waar een hond een grote rol in speelt of het heftige Foute genen van Margareth Hillebrandt waar een date toch wat anders uitpakt tot Opa’s verjaardag van Karin Hazendonk waar de verjaardag van opa ook anders verloopt dan de familieleden van tevoren hadden vermoed.
Dit zijn slechts drie voorbeelden van de dertig verhalen.
Het zijn kortom verhalen die de moeite waard zijn om te lezen en waarna je toch tot de ontdekking weer komt dat er zoveel talent is op het Nederlandstalige gebied.
Inmiddels is het thema van dit jaar ook bekend en dat is Onder druk, deze bundel verschijnt eind dit jaar en dat is weer iets om ons op te verheugen.

Reacties op: Blind vertrouwen, weer een heerlijke bundel vol spannende verhalen.

18
Blind vertrouwen - Diverse auteurs Hedwig Meesters E.a.
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners