De Rozenkamer, een mooie historische feelgood
Karin Quint is freelancejournalist en tekstschrijver.
‘De Rozenkamer’ is het vierde deel in de Landgoed Rosaville- serie.
De delen zijn ook los te lezen.
Het is 1876 en we volgen in ‘De Rozenkamer’ Roosje Arkenbout.
Gewend aan een luxe leventje met personeel moet Roosje door de nodige tegenslagen nu zelf aan de slag als dienstmeisje in villa Zeldenrust.
Eerder moesten haar ouders al verhuizen naar een klein huisje en daarbovenop kreeg haar vader nog een beroerte.
Het werk valt haar zwaar en ook de mysterieuze gebeurtenissen in villa Zeldenrust maken het er niet makkelijk op om het vol te houden.
Roosje is verloofd met Jacob die een jaar geleden is vertrokken naar Nederlands-Indië. Zijn werkgever beloofde hem een hoge positie wanneer hij daar twee jaar ervaring zou opdoen.
Daarna zou hij terugkeren en zouden Roosje en Jacob trouwen.
Jacob is nog niet op de hoogte van de tegenslagen van Roosje en haar ouders en het feit dat ze nu moet werken als dienstmeisje.
Roosje worstelt met haar gevoelens voor de jongste zoon des huizes, Theodoor De wit.
Een onmogelijke verliefdheid, niet alleen omdat ze verloofd is, maar ook doordat ze nu een dienstmeisje is, hij daardoor onbereikbaar is voor haar.
Theodoor is bezig met het bouwen van een eigen villa en het voorkomen van een staking in zijn textielfabriek.
Nadat er geruchten over zijn familie rondgaan wil hij dat onderzoeken en daarvoor kan hij de hulp van Roosje goed gebruiken.
‘De rozenkamer’ is het vierde deel in de serie en het eigenlijke begin van Rosaville.
Reis mee naar het begin van Rosaville, een Nederlands landgoed vol historie, geheimen en romantiek staat er dan ook op de achterflap.
Daardoor was het goed apart te lezen wanneer je zoals ik de vorige delen niet hebt gelezen.
Karin Quint heeft goede research gedaan om de tijd en tijdgeest goed weer te geven in het boek. De kloof tussen rijk en arm wordt goed beschreven en daardoor is het geloofwaardig.
Vanaf het begin wist de auteur je mee te slepen in het verhaal en ook de sfeer van die tijd goed neer te zetten.
Het verhaal is goed opgebouwd en de karakters zijn goed uitgewerkt. In feite is in dit deel Rosaville het personage dat centraal staat.
Het was mijn eerste kennismaking met de boeken van Karin Quint.
Ik wil zeker de vorige drie delen nog lezen en ik ben ook benieuwd naar haar volgende boeken.
Ik waardeer deze historische feelgood dan ook met 4*
Met dank aan Ilona en uitgeverij Luitingh Sijthoff voor het mogen meedoen aan de leesclub en het verstrekken van het recensie-exemplaar.
‘De Rozenkamer’ is het vierde deel in de Landgoed Rosaville- serie.
De delen zijn ook los te lezen.
Het is 1876 en we volgen in ‘De Rozenkamer’ Roosje Arkenbout.
Daarna zou hij terugkeren en zouden Roosje en Jacob trouwen.
Het was mijn eerste kennismaking met de boeken van Karin Quint.
Ik waardeer deze historische feelgood dan ook met 4*