Gaan 3,5*

Dini van Heumen 12 juni 2025
Roxana Robinson is auteur van zes romans, drie verhalenbundels en een biografie van kunstenares Georgia O’ Keeffe.
Haar werk verschijnt in meerdere landen; haar proza wordt regelmatig gepubliceerd in onder andere The New Yorker, The Atlantic en
Harper’s.

Sarah en Warren waren 40 jaar geleden elkaars jeugdliefdes. Door een misverstand werd het contact verbroken.
Tijdens een operavoorstelling lopen ze elkaar weer na al die jaren tegen het lijf.
Sarah is inmiddels gescheiden maar Warren is nog getrouwd, alleen niet gelukkig.
De vonk slaat weer over en er worden plannen gemaakt om samen verder te gaan.
Helaas wordt dat Sarah en Warren erg moeilijk gemaakt.

Ik vind de tekst op de cover wel interessant als zestigplusser, Wat als je je oude jeugdliefde op latere leeftijd ineens tegenkomt?
Ook de artistieke cover vind ik mooi, dus de verwachtingen waren voor het lezen dan ook hoog.
De auteur heeft verder een erg mooie schrijfstijl en het verhaal leest ook erg vlot.
Je gaat je zelf ook afvragen, wat zou jij doen wanneer je in de schoenen van de personages staat?
En dan met name van degene die in mijn ogen wel een erg drastisch besluit neemt.
Het werd wel wat langdradig op een gegeven moment en het had wat mij betreft dan ook wel korter gekund.
Dat is jammer van het verder mooie verhaal.
Dus enigszins ben ik wat teleurgesteld in mijn verwachtingen.
Ik waardeer ‘Gaan’ met 3,5*

Met dank aan De Club van Echte Lezers en Uitgeverij Atlas Contact voor het verstrekken van het recensie-exemplaar.

Meer recensies van Dini van Heumen