De herstart van Maud
Annemarie Snels (1971) werd geboren in het dorp Wouw en samen met haar gezin woont ze in het West-Brabantse Roosendaal.
Ze studeerde journalistiek.
Naast het schrijven aan thrillers werkt ze als tekstschrijver en communicatiemedewerker bij een adviesbureau.
Als ze niet schrijft leest Annemarie literaire thrillers en waargebeurde verhalen.
‘Herstart’ is haar tweede thriller na haar debuut ‘Waterval’.
Binnenkort komt haar derde thriller ‘Kansloos’ uit.
Na de dood van haar man en twee kinderen probeert Maud haar leven weer op te bouwen.
Ze verhuist uit Friesland naar Noord- Brabant en begint een Bed & Breakfast genaamd Libje! in de Brabantse Biesbosch.
Een Bed en Breakfast zonder elektrische voorzieningen.
Maud verheugt zich op een nieuwe week met zes nieuwe gasten, een bioloog Rik met zijn verloofde, Anika, een studente Merel en een piloot Sebas met zijn 2 kinderen Fleur en Thieu.
Uiteindelijk blijkt de verloofde van Rik niet meegekomen te zijn.
Al vrij snel na de aankomst van de gasten hangt er een gespannen sfeer, min of meer veroorzaakt door de geheimen van de gasten die langzamerhand duidelijker worden.
Wanneer de 11-jarige Fleur verdwijnt stijgt die spanning nog verder.
Maud, de politie en Sebas en Thieu proberen te achterhalen wat er met Fleur gebeurd kan zijn.
De andere gasten proberen wat afleiding te zoeken in de natuur.
Door de makkelijke schrijfstijl en de korte hoofdstukken leest het boek erg vlot.
Boven elk hoofdstuk staat ook duidelijk aangegeven vanuit welk personage het verhaal verteld wordt.
De auteur heeft ervoor gekozen om dat in de derde persoon te doen, behalve met de verhaallijn van de onbekende X, die is in de ik-vorm geschreven.
De personages worden heel goed neergezet en de lezer wordt uitgedaagd om mee te puzzelen hoe alles nu in elkaar zit.
Annemarie Snels heeft dat goed opgebouwd en weet de lezer af en toe ook op het verkeerde been te zetten.
Het verhaal blijft daardoor boeien vanaf het begin tot aan het einde.
Uiteindelijk worden de verhaallijnen ook duidelijker en komen ze bij elkaar.
De auteur heeft de Biesbosch mooi beschreven en dat zal zeker voor mensen die er geweest zijn voor herkenning zorgen.
Ook de nodige en nog steeds actuele thema’s zijn heel goed uitgewerkt in het verhaal.
Kortom ook na haar debuut ‘Waterval’ heeft Annemarie Snels weer een erg goede thriller afgeleverd met ‘Herstart’ en dat zorgt ervoor dat we naar haar nieuwe thriller ‘Kansloos’ uitkijken.