Het wespennest, romantiek en spanning.

Dini van Heumen Dini van Heumen
9 mrt 2022

Het wespennest is een meeslepend en romantisch verhaal, het vierde boek van Karin Kallenberg, en haar solodebuut.
Haar vorige boeken, B.B., Penitenza en De orde schreef ze samen met Dimitri Van Hove.
Karin Kallenberg woont in Rome.

De achtentwintigjarige Lisa Verkaik heeft weinig zin om de winkel, Verkaik Fournituren, van haar vader over te nemen.
Ze solliciteert op de functie secretaresse bij het Wespennest BV.
Op de reclameafdeling bij dit lifestyle warenhuis lijkt zij haar droombaan te hebben gevonden.
Maar dan blijkt er een reorganisatie gaande te zijn en net nadat haar baas, Jean-Bastien Périgord de La Chavigni haar de administratie van een weeshuis in Mozambique, Esperança heeft toevertrouwd blijkt haar baan weggesaneerd te zijn.
Wanneer Lisa ook nog eens vermoedt dat er met de cijfers van deze administratie is geknoeid besluit ze naar Mozambique te vliegen en het weeshuis Esperança op te zoeken in Maputo.

Het eerste dat opvalt is de rode cover waarbij de titel na het lezen van de flaptekst al gelijk duidelijk is.
Deze is nog op twee manieren uit te leggen ook.
De kleur van de cover en de armband wordt pas duidelijk tijdens het lezen.
Karin Kallenberg heeft een vlotte filmische manier van schrijven en door de korte hoofdstukken waar we afwissend de tijdlijn van Lisa in Amsterdam en die in Mozambique, Maputo volgen is het een meeslepend verhaal en leest het erg vlot.
De auteur weet de lezer aan het denken te zetten door maatschappelijke problemen in het verhaal te gebruiken.
Ook de sfeer van de jaren 80 waarin het verhaal zich afspeelt, het kantoorleven, de films die in de bioscoop draaide etc., zal menig lezer herkennen.
Het boek is geïnspireerd op de ervaringen van de auteur toen zijzelf werkzaam was op het hoofdkantoor van de Bijenkorf en de tijd dat zij in Mozambique woonde.
Dat maakt het verhaal ook geloofwaardig.
Haar vorige boeken waren thrillers die zij samen met Dimitri Van Hove heeft geschreven.
Het wespennest is meer een spannende roman, wel met de kenmerkende humor van de vorige boeken
Maar ook met haar solodebuut heeft Karin Kallenberg weer een leuk boek geschreven dat garant staat voor genoeg uren leesplezier.
Ik ben benieuwd wat zij nog meer voor ons in petto heeft.

Meer recensies van Dini van Heumen