Advertentie

Laat ik beginnen met zeggen dat ik echt van alles had verwacht van dit boek, maar dit niet. Het boek begint met een berichtje van de schrijfster zelf, Kiera Cass, waarmee je al snel weer in de sfeer komt van haar boeken en schrijfstijl.

De beminde speelt zich af in de 16e eeuw in het land Coroa. Iets wat door het gehele boek veel naar voren komt. Het adelleven, rijkdom en vooral de aandacht van de koning krijgen lijken de belangrijkste dingen te zijn en zo ook in het leven van Hollis. Iets wat we ons haast niet meer kunnen voorstellen in deze tijd. Hierdoor komt Hollis een beetje oppervlakkig over, vooral omdat ze in zo’n bubbel leeft. Gelukkig kom je er later in het verhaal achter waarom dat is. Door het gehele boek heen zie je Hollis dan ook groeien en begin je haar steeds meer te begrijpen, en met haar mee te leven. Je krijgt dan ook al snel meer bewondering voor haar. De lef die ze heeft om bepaalde keuzes te maken en haarzelf trouw te blijven, daar zouden we allemaal wel wat van kunnen leren.

“Het was moeilijk de woorden uit mijn keel te krijgen. Daar zat een geheime kus vast, die alle woorden blokkeerde waarvan ik wist dat ik ze moest zeggen en alles tegenhield waarvan ik wist dat ik het hoorde te doen.”

Naarmate dat het verhaal vorderde sloot ik niet alleen Hollis, maar ook talloze andere karakters in mijn hart. Tot aan het eind was ik benieuwd hoe het verhaal verderging, en toen gooide Kiera Cass er ook nog eens een enorme plottwist in, wat een heftig einde! De beminde was dan ook totaal anders dan de selectie, maar had dezelfde fijne schrijfstijl waar ik zo’n fan van ben. Ik kan dan ook niet wachten op deel 2, ik moet en zal weten hoe het met Hollis verdergaat.

Deze en meerdere recensies vind je op https://eyeloveprint.com/

Reacties op: Net zo goed als de selectie?

90
De beminde - Kiera Cass
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners