Boordevol actie!

Dionne 14 februari 2025
KlimAX gaat in het kort over een toekomstbeeld. Het is het jaar 2123 waarin een AI systeem de wereld in balans houdt om het klimaat/de aarde te redden. Hierin volgen we Finn en Dunya, twee tieners die ontzettend goed kunnen hacken, maar beide een andere klimaatscore hebben. Met alle gevolgen van dien.

Dit boek is een echte pageturner. Doordat je vanuit beide perspectieven leest krijg je alles mee. De rijke kant, en de arme 'lage-klimaatscore' kant. Mooi dat beide worden beschreven. Hierdoor zie je Finn - die door zijn groene score een luxe leventje leidt - langzaamaan wakker worden en inzien wat Dunya - met een lage score - haar hele leven al meemaakt. Stiekem hoop ik dat veel jongeren met dit boek ook de overeenkomsten zien met wat nu al gaande is in de wereld. Dit boek had namelijk naar mijn mening ook over 10 jaar kunnen afspelen.

Dat terzijde zat ik helemaal in dit verhaal, ja sommige stukken zijn vluchtig, ja qua karakters gaan we niet heel diep. Maar dit boek is dan ook op verhaal en actie gedreven, op elke pagina gebeurt wel wat. Ik heb dit dus ook totaal niet gemist en denk dat we in het volgende deel hier vast verder op ingaan. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar boek twee.

Meer recensies van Dionne