De Cinnamon Bun Boekhandel – Laurie Gilmore
Wat een heerlijk, hartverwarmend boek! De Cinnamon Bun Boekhandel heeft precies de juiste mix van knusheid, romantiek en een vleugje zelfontdekking. Laurie Gilmore weet de sfeer van Dream Harbor zó levendig te maken dat je de geur van kaneelbroodjes bijna echt kunt ruiken.
Hazel is een herkenbare en lieve hoofdpersoon. Ze is rustig, houdt van boeken en vindt het moeilijk om uit haar comfortzone te stappen. Juist dat maakt haar zo menselijk. Haar groei door het verhaal heen – van onzeker naar iemand die durft te kiezen voor zichzelf – vond ik prachtig om te lezen. En dan is er natuurlijk Noah… charmant, geduldig en precies het soort man dat je in een feelgoodverhaal hoopt tegen te komen. Hun chemie spat van de pagina’s, zonder dat het te overdreven wordt.
Het tempo ligt soms wat laag en het plot is redelijk voorspelbaar, maar dat stoorde me niet. Dit is zo’n verhaal dat je leest voor de warmte, de sfeer en het fijne gevoel dat het achterlaat. Het is echt een boek om bij weg te kruipen op de bank met een kop thee (en natuurlijk een vers kaneelbroodje erbij).
Kortom: De Cinnamon Bun Boekhandel is een heerlijke, feelgood roman over liefde, durf en het vinden van je eigen plek in de wereld. Ik heb genoten van begin tot eind!