Een betoverend verhaal over zelfliefde, twijfel en het vinden van je eigen magie
Rewitched van Lucy Jane Wood is zo’n boek dat langzaam onder je huid kruipt. Het is warm, herkenbaar en een tikkeltje magisch — precies wat je nodig hebt als je verlangt naar een verhaal vol gevoel, humor en kleine betoveringen in het alledaagse.
De hoofdpersoon probeert haar plek in de wereld te vinden, terwijl ze worstelt met verwachtingen, onzekerheden en het gevoel soms alles nét niet goed te doen. Wood beschrijft dit met zo veel menselijkheid dat je jezelf moeiteloos in haar herkent. De magie in het verhaal is subtiel en symbolisch: het is er niet om te verbazen, maar om te spiegelen. Het laat zien hoe kracht soms juist zit in zachtheid, en hoe je pas echt verandert als je jezelf durft te omarmen.
Wat Lucy Jane Wood zo bijzonder maakt, is haar schrijfstijl. Ze schrijft met een lichte, bijna poëtische toon, waarin humor en melancholie hand in hand gaan. De sfeer is heerlijk Brits: regenachtige straten, kopjes thee, en gesprekken vol droge humor en onverwachte warmte.
Rewitched is niet zomaar een feelgoodverhaal, maar eerder een zachte uitnodiging om stil te staan, te voelen en jezelf opnieuw te ontdekken. Het is troostrijk, eerlijk en soms pijnlijk herkenbaar — maar altijd met een sprankje hoop dat als een klein vuurtje blijft branden.
Een prachtig, intiem boek dat laat zien dat magie niet per se in toverspreuken zit, maar in de manier waarop we naar onszelf en de wereld leren kijken.