Heerlijke feelgood over de modewereld
‘Ik heb het echt gemaakt’ is een feelgoodroman over Fabienne, een succesvolle zakenvrouw die worstelt met haar verleden. Fabiënne heeft hard gewerkt voor haar luxeleventje aan de top van de mode-industrie. Ze heeft een geheime relatie met Max, de directeur van een groot Nederlands modemerk. Haar levens- en werkmotto is: 'Ik rust pas al ik tot een creatie kom, waarmee ik mezelf overtref.'
Wanneer ze naar Parijs gaat voor een businesstrip, heeft ze een bizarre ontmoeting met de knappe, gevoelige Adam, die haar opgebouwde succesverhaal aan het wankelen brengt. Het verleden speelt op, een periode waaraan Fabiënne liever niet terugdenkt. Fabienne moet keuze gaan maken, waar ze eigenlijk nog nooit over nagedacht heeft.
Het boek leest als een trein door de korte hoofdstukken. Ook wordt er afgewisseld van het heden naar het verleden, zodat je Fabienne steeds beter leert kennen. Je wordt meegezogen in het verleden, wanneer deze twee zeer verschillende werelden zich op een dag kruisen, begrijp je haar dilemma. Fabienne komt een oude schoolvriendin tegen en zegt na deze ontmoeting: 'Maar intussen heb ik het echt gemaakt en kan ik het mij niet meer permitteren dat de demonen uit het verleden alles in de war schoppen.' Ook vraagt ze zich op een gegeven moment af of zij echt zo'n egoïstische dochter was, omdat ze gewoon een klein beetje gezien wilde worden en meer wilde dan overleven.
Chantal Claassen heeft een fijne schrijfstijl. Ik mocht dit boek van Hebban lezen voor een recensie. De Beachclub Esperanza -serie van Chantal Claassen heb ik met veel plezier gelezen, vandaar dat ik erg nieuwsgierig was naar ' Ik heb het echt gemaakt'. Ook dit boek is echt een aanrader. De vrolijke, opvallende gele kaft trekt de aandacht en als je eenmaal begonnen bent met lezen is het boek lastig weg te leggen. De titel van het boek is goed gekozen en valt op meerdere manieren uit te leggen. Een mode-ontwerpster die zelf kleding maakt, in een passage van het boek wordt het ook genoemd en geslaagd zijn in het leven met een prachtige carrière.
Van mij krijgt dit boek 5 sterren.
Van mij krijgt dit boek 5 sterren.