Kortsluiting
Astrid, een jonge vrouw, werkzaam in een hectisch bedrijf, doet haar zoontje Louis in bad en laat haar telefoon in het water vallen waarmee ze druk in de weer was om een evenement te regelen (haar werk).
Er ontstaat kortsluiting niet zozeer in haar telefoon (die inderdaad de geest heeft gegeven) als wel in haar hoofd, ze rijdt met haar auto een eind weg, haar zoon in het bad achterlatend.
Maar durft niet zomaar weer terug te keren als ze ziet dat haar man David thuis is gekomen van zijn werk. ze vlucht verder, gaat naar bed met een jonge god, maar na verloop van tijd moet ze toch maar weer terug.
Het is een bijzonder ongrijpbaar verhaal, Astrid blijkt Patricia te heten, maar verder vanuit haar gezin of vriendenkring over haar tijdelijke verdwijning krijg je niks mee, wordt niks gesuggereerd, ook de lezer snapt niet precies wat hij er mee moet, heeft ze een burn out gehad? de vragen blijven onbeantwoord en dat is jammer, we willen toch weten hoe het zit, waarom laat een moeder een kind alleen achter in bad, waarom laat niemand merken dat haar verdwijning gek is, heet haar man wel David? Hoe heet zij eigenlijk? dat soort vragen.
Ik vond het wel een prettig leesbaar boek, heb het ook moeiteloos uitgelezen (kostte maar een paar uurtjes) maar ik heb toch liever een boek met wat meer duidelijkheid, ik ben wel liefhebber van suspence maar hier wordt wel erg veel aan de lezer overgelaten en dat vind ik minder prettig, er wordt beweerd dat met Patricia wordt verwezen naar Patricia Highsmith, maar die vind ik wel tig keer beter te pruimen.