Je eigen kracht đź’•
Ik begon aan dit boek met één grote vraag in mijn hoofd… wat is die enorme K-pop hype nu eigenlijk? Mijn leerlingen zijn er helemaal wild van, dus mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Tijd om erin te duiken! En spoilervrij kan ik alvast zeggen: dit boek heeft me aangenaam verrast.
Vanaf de eerste pagina zit je meteen in het verhaal. Het leest supervlot, bijna alsof je naar een serie aan het kijken bent. Het verhaal volgt Kim Hanna, die droomt van een carrière aan de K-Pop Academy. Maar al snel blijkt dat er meer speelt dan zang, dans en glitter. Er verschijnen mysterieuze schaduwen – demonen die zich voeden met de onzekerheden en zielen van leerlingen. Wat begint als een droom om te schitteren op het podium, verandert in een spannend avontuur waarin vriendschap, moed en zelfvertrouwen centraal staan.
Wat ik persoonlijk heel sterk vond aan het boek, zijn de kleine boodschappen die door het verhaal verweven zitten. Zinnen zoals “Je kan mijn licht niet stelen” of “Het is maar een toets, geen maanlanding” blijven echt hangen. Ze geven het verhaal iets extra’s: het gaat niet alleen over vechten tegen monsters, maar vooral over het overwinnen van angst, faalangst en onzekerheid. Niet met wapens, maar door in jezelf te geloven en anderen te helpen hetzelfde te doen.
De auteur slaagt erin om een spannend en fantasierijk verhaal te combineren met een warme boodschap: wees lief voor anderen, maak elkaar sterker en durf in je eigen kracht te staan.
En het einde? Daar zeg ik natuurlijk niks over… behalve dat je meteen benieuwd bent naar wat er nog allemaal gaat gebeuren. Gelukkig verschijnt deel 2 al op 10 juni!