De wake-up call

Elinewildelezen 13 november 2023
Collega’s Izzy en Lucas kunnen elkaar niet uitstaan, maar als hun geliefde Forest Manor Hotel letterlijk dreigt in te storten, móéten ze wel samenwerken. Als het hotel dankzij Izzy een flinke beloning opstrijkt voor het terug bezorgen van een verloren trouwring, lijkt dat dé oplossing.

Izzy en Lucas besluiten op zoek te gaan naar de eigenaren van de andere vier ringen die al jaren bij de gevonden voorwerpen liggen. Maar terwijl hun bittere rivaliteit verandert in iets heel anders, dringt zich toch de vraag op of ze banger zijn hun baan te verliezen - of hun hart…

Wat een heerlijk boek heeft Beth O’Leary weer geschreven. Ik heb genoten van alle verschillende personages, maar ook van de hotel setting. En wat ik daar leuk aan vond is dat het zich afspeelt in de aanloop naar kerstmis.

Het verhaal draait om Izzy en Lucas en je leest ook vanuit beide perspectieven. Daardoor leer je ze allebei goed kennen, weet je wat hun drijfveren zijn en wat hun verleden is. Dat maakt het verhaal compleet.

Zodra je begint met lezen zit je tussen een kibbelende Lucas en Izzy en ik hou daarvan. Dit is de trope Haters to Lovers en dat is echt mijn favoriet! Ik denk omdat dan alle gevoelens, zoals irritatie, frustratie, boosheid maar ook de liefde, veel intenser is. Zo ook in de boek. En ondanks het gekibbel van die twee hebben zij tussendoor mooie openhartige gesprekken met elkaar.

Daarbij hebben beide personages een rugzakje, die niet overheerst, maar waarover je wel leest. En dat maakt de personages echt. En hoe realistischer hoe beter je je in kunt leven.

En wat ik extra leuk vind, is dat dankzij een aantal gebeurtenissen er een aantal hotelgasten een wat grotere rol spelen. Allemaal met hun eigen verhaal. Dat levert mooie situaties op.

De wake-upcall is weer een heerlijk feelgood verhaal van deze auteur. Het boek krijgt 4 sterren van mij. Ik heb echt genoten van begin tot het eind, van Izzy en van Lucas. Beide personages die een mooie groei doormaken en die je allebei in je hart sluit. Een aanrader!

Meer recensies van Elinewildelezen