Advertentie

Sara is psychologe en heeft haar praktijk aan huis. Ze werkt met probleemjongeren. Haar man Sigurd is architect en samen renoveren ze het huis van Sigurds overleden grootvader. Sara’s praktijk loopt echter niet zo goed en Sigurd is steeds vaker aan het werk bij anderen.De geldzorgen en het gebrek aan intimiteit en communicatie veroorzaken de nodige ruzies tussen beiden. Dan vertrekt Sigurd op vrijdagochtend voor een mannenweekend met vrienden. Halverwege de ochtend stuurt hij een lief voicemail berichtje aan Sara. Aan het einde van de middag ontvangt ze echter een verontrustend telefoontje. Sigurd is niet gearriveerd op de plaats van bestemming. Tegelijkertijd gebeuren er vreemde dingen in huis. ‘s Nachts hoort Sara voetstappen op zolder en er lijken spullen te zijn verschoven.
Als na een paar dagen het nieuws komt dat Sigurd vermoord is, gaan Sara’s gedachten met haar op de loop. Hoe zag hun relatie er uit, waarom voelde ze zich zo eenzaam in hun huwelijk en wat is er precies gebeurd met Sigurd?

Middels flashbacks lees je hoe Sara en Sigurd elkaar hebben leren kennen en hoe hun relatie zich ontwikkeld heeft in de loop der jaren. Hierdoor leer je de karakters beter begrijpen.

Het verhaal wordt verteld vanuit Sara’s perspectief. Een originele insteek, als lezer wandel je als het ware door de gedachten van Sara. Deze gedachten zijn soms onsamenhangend en de auteur heeft ze op een realistische manier verwoord.
Helaas zorgt dit er tegelijk voor dat er ontzettend veel details verteld worden waardoor je de aandacht dreigt te verliezen. Tevens vallen de overige personages een beetje in het niet, het is Sara die het hele verhaal draagt.

Uiteindelijk zorgt het plot nog voor enige spanning en de laatste tachtig pagina’s lezen als een trein.
Een prima debuut van de Noorse Helene Flood.

Reacties op: Gedachten lezen

84
De therapeut - Helene Flood
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners