Boeiend.
Bruce Springsteen. Door: Peter Ames Carlin.
Met enige angst begon ik aan deze biografie. Ik las en keek al eerder dingen over Bruce Springsteen maar die kwamen dan uit hemzelf. Hij leek me ‘al die tijd één van de goede mannen’. Na het lezen van Bruce Springsteen kan ik opgelucht ademhalen: dat is hij ook.
Peter Ames Carlin raadpleegde voor dit boek een heleboel bronnen; archieven én mensen. Vaak mensen die heel dicht bij Bruce staan én Bruce zelf. Wat het natuurlijk extra boeiend maakt om te lezen. Midden in het boek zit een katern met foto’s: een fijn pluspunt.
Hoewel er veel aandacht is voor de persoon achter de artiest gaat de meeste aandacht naar de groep, het verhaal achter de verschillende lp’s en de groei van lokaal groepje naar wereldband.
Persoonlijk ben ik blij dat ik eerst Bruce zijn eigen boek las, omdat dat meer een verhaal vormt. Deze biografie is veel gedetailleerder, zoomt meer in op details, en dan is het handig dat je eerst het globale plaatje kent. De twee vullen elkaar dus perfect aan. Aanrader voor de fans!