Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Boeiend!

Els Van Haute 02 juni 2023
Little people, big dreams: Maria Montessori. Tekst: Maria Isabel Sánchez Vegara. Illustraties: Raquel Martín.

Yes, een nieuw deeltje in deze geweldige reeks; altijd een feestje! Ik verzamel alle deeltjes, natuurlijk. Maar de deeltjes over vrouwen zijn toch wel mijn favorietjes. Soms ken ik de betreffende vrouw niet zo heel goed en dan is het extra fijn: een mooi boek én bijleren!

In dit geval leerde ik bij over Maria Montessori; we volgen haar (zoals het concept van de reeks is) van klein leergierig meisje tot de grote onderwijs-expert met eigen Montessorischolen over de hele wereld. Zo knap dat zij naar een school vol jongens ging en dat zij de eerste vrouw werd die in Italië geneeskunde studeerde! Diep onder de indruk van haar.

Een boeiend verhaal, prachtige tekeningen en een indrukwekkende vormgeving: fan! Van Maria én dit boek. Ik hoop dat alle deeltjes die al in het Engels verschenen ook in het Nederlands zullen volgen; ik wil ze allemaal!


Reageer op deze recensie

Meer recensies van Els Van Haute

Gesponsord

Het boomhuis in het bos van TJ Klune is door de Hebban Crew gekozen tot het Hebban Boek van de Maand in oktober. Een geweldig boek voor jong en oud!