Fun!!!
Twee pistooltjes & een dakmus. Door: Annet Huizing.
Omdat Kathy Mathys zo een fan is van Twee pistooltjes & een dakmus wou ik het ook graag lezen. Al wat zijn aanraadt is goed, vandaar. En boeken over schrijven lees ik ook gewoon graag.
Tijdens het lezen ontdekte ik dat Annet Huizing de auteur is van Hoe ik per ongeluk een boek schreef; een keitof boek. Nog een extra reden om van Twee pistooltjes te houden. En dat deed ik: ik smulde van elke pagina.
Dit is geen typisch schrijfhulpboek, hoewel het boordenvol boeiende tips en tricks staat. Huizing schreef een boek voor lezers én schrijvers en iedereen daar tussenin. Haar boek barst van de voorbeelden, soms uit haar eigen werk, maar veel vaker van anderen. Haar keuzes zijn heel breed: heel oude werken, maar ook kakelverse. Denk aan: Gogol, ’t Hart, maar ook Nikki Dekker, Nicolien Mizee en Sally Rooney. Om er maar een paar te noemen.
Ze leert je dingen bij over: perspectief, show don’t tell, research, formuleerkeuzes, het betere scheldwerk en zo veel meer. Ze pretendeert ook niet alwetend te zijn of de enige juiste manier aan te reiken. Soms spreekt ze zichzelf (bewust) tegen of toont ze dat het niet of/of is maar vaak en/en.
Ik heb zo genoten van dit boek. Grote fan! Het is ook heel mooi uitgegeven, de titel is goed gevonden en de cover is prachtig. Dit is een bijbel, een schatkamer, een aanmoedigende vriendin en een onuitputtelijke bron van inspiratie. En dat allemaal in amper 260 pagina’s! Wow.