Advertentie

Verloren woorden door Robert Macfarlane, illustraties: Jackie Morris. Vertaald door: Bibi Dumon Tak

Een kostbaar boek. Een boek vol goud. Een boek dat je met beide handen moet vasthouden: omdat het groot is, omdat het zwaar is en bovenal omdat het vol kostbare woorden staat.
Woorden die beginnen te verdwijnen uit de taal van kinderen, ongemerkt, langzaam maar steeds meer en meer. Woorden als: ekster, otter, heide, kastanje. En spreeuw, varen, braam,…

Dit boek staat vol bezweringen, geen gedichten, bezweringen die als je ze hardop uitspreekt die bijzondere woorden kunnen terugbrengen.
Hoe belangrijk het is dat deze woorden terugkomen begrijp je snel als je dit boek (voor-)leest. Het gaat om woorden, om dieren, om dingen die te belangrijk, te bijzonder, te indrukwekkend zijn om zo maar in het niets op te lossen.

De originele (prachtig vertaalde) teksten van Robert, samen met de ontroerende tekeningen van Jackie vormen een spektakel voor oog en oor. Voedsel voor je hart en ziel.

Verloren woorden gaat je uren kijk-, lees- en zoekplezier bezorgen. Je kan woorden zoeken tussen letters, bomen zoeken in leegtes, dieren tussen varens.

De combinatie van een klassieke uitgave (kosten noch moeite werden gespaard qua vormgeving en afwerking) en de sprankelende hedendaagse taal maken dit helemaal een boek van nu, over toen, voor later. Verloren woorden is een koesterboek dat je goesting geeft om met frisse neus zelf op zoek te gaan, buiten, tussen al het moois dat leeft.
Een binnenboek voor buiten. Een buitenboek voor binnen.
Maar bovenal sprookjesachtig betoverend!


Reacties op: Sprakeloos

1
Verloren woorden - Robert Macfarlane Jackie Morris
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker