Herkenbaar, mooi stukken en wat overtheoriseren

Eric2000 13 augustus 2025
Wat mij betreft een 7. Dus 3,5 ster maar dat kan je niet aanklikken, daarom naar boven afgerond vanwege potentieel.

5 studie vrienden; 2 zijn een heterostel, 1 biseksuele vrouw met een lesbische vrouw, 1 heterovrouw met een man, 1 transman, single.
1 week in een mooi familiehuisje aan het meer, alles perfect. 1 stel heeft 2 kinderen, maar die gedragen zich voorbeeldig en hebben alleen aan het eind een kleine rol.
De belangrijkste persoon is Sylvia, die over alles wat betreft gender en relaties filosofeert. Erg met zichzelf bezig is, het lijkt op de het in het reine komen van de schrijfster met zichzelf (op zich prima).
Waarom het niet meer is dan 7? Ondanks de lhbtiq+ cast zijn de verhoudingen juist erg zwart-wit. Of iets of iemand is perfect of helemaal niet en dat maakt de personen een beetje oninvoelbaar. Maar af en toe kom het los en dan zijn het goede fragmenten.
In een best wel mooi seksscène wordt er tussen 2 liefkozingen 2 bladzijden nagedacht over de ander. In de praktijk gaat dat toch anders lijkt me.
Al met al toch boeiend om te lezen en over na te denken.