Leuke verhalen uit het fantastische genre
Ganymedes 19 is de 19e uit de Ganymedes-reeks. Het is echter de eerste uit de reeks die ik lees. Het zijn allemaal verhalenbundels van schrijvers van Nederlandstalige bodem. Allemaal in het Fantastiche/SF/Horror genre. De serie valt in de rare boekjes reeks verzameld en uitgegeven door Remco Meisner. De serie wordt uitgegeven om schrijvers de kans te geven uitgegeven te worden en worden tegen (bijna?) kostprijs aangeboden via de site van Fantastiche vertellingen: https://www.fantastische-vertellingen.nl/. De stichting is opgericht om 'bij te dragen aan de bekendheid en verspreiding van oorsronkelijk Nederlandstalige fantatische literatuur en kunst'.
Ik moet toegeven dat ik positief verrast ben door de korte verhalen in de bundel(s) die ik tot nu toe heb gelezen. Zonder uitzondering zorgen de verhalen ervoor dat je na gaat denken over de situatie die je in het verhaal is geschetst. Soms komisch, soms duister.
Ik merk wel dat ik persoonlijk korte verhalen anders tot me moet nemen dan novels, maar dat gaat mij niet weerhouden vaker verhalenbundels op te pakken.