Lieve Debbie
Ik kon het niet nalaten om aan de rubrieken van Lieve Mona/Lieve Tineke van vroeger te denken, deze werden vroeger gepubliceerd in het roddelblad Story en ik meen me te herinneren dat de redactie altijd overspoeld werd met brieven uit het hele land, van mensen die advies wilden van Mona/Tineke.
Debbie is van een hele andere orde, de adviezen die ze geeft zijn wel erg rigoureus en ik heb meermaals gegniffeld om de antwoorden die ze gaf.
Het leven van Debbie is zoals vele andere levens met twee puberdochters en een man die gepamperd wordt.
Maar niets is wat het lijkt en dat maakt dat ik dit boek heb verslonden!
Ik kreeg er Desperate Housewives vibes van, ik zie Bree de rol van Debbie met gemak op zich nemen.
De manier waarop ze de dingen aanpakt is vergezocht, maar zo slim opgetekend in dit verhaal. Soms vroeg ik me af; waar gaat dit in hemelsnaam heen?! Om vervolgens te lezen dat alles tot in de puntjes is uitgedacht en uitgevoerd. Een vrouw die het recht in eigen hand neemt en zich door niemand laat tegen houden, het is briljant bedacht en geschreven.
De cover is prachtig vormgegeven, met sprayed edges op het boekblok. De bloemen komen terug in het verhaal en dat geeft het weer wat extra's als je leest wat er met die bloemen gebeurt..
Een heel vermakelijk boek, vol plottwists die ik, zoals gewoonlijk, niet zag aankomen, er zit humor in en het is ook spannend.
Sommige passages zijn ook nog eens herkenbaar, we fantaseren allemaal wel eens over hoe we wraak kunnen nemen op iemand, maar het uitvoeren doen we natuurlijk niet... Toch? lieve Debbie?
Maar niets is wat het lijkt en dat maakt dat ik dit boek heb verslonden!