Spanning & luchtigheid

F.D. 01 november 2024
Pippa Fitz-Amobi woont in Little Kilton en neemt ons mee op onderzoek naar een cold case: scholiere Andie Bell verdween spoorloos. Kort nadien pleegde haar vriend Sal zelfmoord en liet hij een bekentenis achter. Er werd dan ook geconcludeerd dat hij Andie vermoordde en de zaak werd gesloten, zonder dat het lichaam van Andie gevonden werd. Pippa wil bewijzen dat Sal onschuldig is.

Ik heb het normaal gezien niet zo voor thrillers, maar dit boek vond ik fantastisch. De personages werden echt tot leven gewekt dankzij de beeldende beschrijvingen, waardoor ze aanvoelden als echte personen die je zou willen kennen. Zo kwam Pips familie zo warm en gezellig over. Ook vormden Pip en Ravi een leuk duo. Je wilt als lezer zo graag dat zij en Ravi de onschuld van Sal bewijzen. Het verhaal zit bovendien ook vol onverwachte plotwendingen, waardoor ik tot op het einde op het puntje van mijn stoel zat. Thrillers zijn voor mij vaak té spannend en té eng, maar dit boek bevatte een goed evenwicht tussen spanning en luchtige momenten.

In het begin vond ik het lichtelijk storend dat we de voortgang van Pips profielwerkstuk te zien kregen, inclusief logboek en transcripties van de interviews. Dat zorgde namelijk voor een breuk in de lay-out. Uiteindelijk vond ik wel dat het een meerwaarde vormde, omdat je zo als lezer nog meer betrokken geraakt bij het oplossen van de zaak Bell.

Ik raad dit boek zeker aan als je van thrillers met een onvoorspelbaar einde houdt, die niet overdreven eng zijn.

Meer recensies van F.D.

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.