Provence – Linda Van Rijn
De verassende thriller geschreven door Linda Van Rijn speelt zich af in de Provence. Een perfecte bruiloft van een showbizz koppel met een gruwelijke afloop. Nadia en dochtertje Romée zijn hier beide getuigen van, als dit maar goed afloopt….
Provence, een thriller, die werd uitgebracht in 2021 is één van Linda Van Rijn haar bestsellers 60. Linda van Rijn is de schrijversschuilnaam van Mariëtte Middelbeek. Ze brengt sinds 2011 literaire thrillers uit en behoort tot één van de bestverkochte Nederlandse thrillerauteurs. Zo behaalde ze in 2021 de tweede plaats met haar verkoopresultaten. Provence past perfect binnen haar verzameling van boeken, omdat ze telkens thrillers schrijft die zich afspelen op vakantiebestemmingen in binnen- en buitenland.
De thriller gaat over Nadia. Nadia is een visagiste van beroemdheden in Nederland. Ze wordt samen met haar dochtertje Romée uitgenodigd op de bruiloft van presentatrice Leila en zanger Bram. Door het verleden van Nadia en Bram twijfelt ze sterk om te gaan. Uiteindelijk besluit ze toch te vertrekken voor haar dochtertje een plezier te doen. Het was een idyllische bruiloft. Achteraf gezien was ze beter thuisgebleven, want wat er daar gebeurd is zal voor eeuwig op hun netvlies gebrand staan.
Het boek is heel eenvoudig geschreven. Het is opgebouwd uit een proloog, 9 hoofdstukken en epiloog. Dankzij de proloog is er in het begin een kleine spanningsopbouw en zit je meteen in het verhaal. Het verhaal speelt zich af in het heden in een groot kasteel in de Provence, het is dus geen fantasiewereld maar de realiteit. Het wordt verteld vanuit een alwetende zij/hij verteller.
Ik vond de spanningsopbouw niet zo super intens. Naar mijn gevoel was het, buiten het begin, niet spannend opgebouwd maar eerder mysterieus. Je wist niet wie de dader was maar het werd ook niet heel spannend gemaakt. Het leuke aan het verhaal vond ik de locatie. Ik beeldde me een sprookjesachtige bruiloft voor in een mooi groot kasteel. Dit maakte het begin minder saai. Het boek leerde me dat je altijd eerlijk moet zijn in een relatie en dat als een man die je niet goed behandelt je terug wilt je er beter niet op kan ingaan. Deze thriller is eerder bedoeld voor volwassenen.
Ik vond het een saai boek. De verhaallijn was leuk bedacht. Een trouw van een beroemd koppel waarbij de bruidegom, die niet zo loyaal is geweest, opeens verdwenen is. Dankzij het begin wou ik wel verder lezen. Je wordt meteen in spanning gebracht, maar achteraf besefte ik me dat er eigenlijk niet zoveel in het boek gebeurd was. Door de makkelijke schrijfstijl en kleine hoeveelheid pagina’s ( 188 pagina’s) heb ik het uitgelezen op twee avonden. Het verhaal is voorspelbaar en had voor mij wat meer diepgang mogen hebben. Als je een echte spannende thriller wilt met veel avontuur raad ik dit boek niet aan. Wil je eerder een milde thriller met veel romantiek om je avond met door te brengen is het misschien wel wat voor jou.
Provence is een thriller die bedoeld is voor volwassenen. Het is een makkelijke schrijfstijl en leest vlot. Heb je zin in een liefdesdrama of ben je benieuwd waar de bruidegom naar toe is raad ik dit boek zeker aan. Voor mij persoonlijk mocht er wat meer spanning en avontuur in zitten. De sprookjesachtige locatie van het boek was een pluspunt.