Mooi persoonlijk verhaal met handige tips
"Sluit je ogen. Haal adem. Adem rust in. Adem stress uit. Zet een kop thee. Zak weg in een stoel. Pak een boek. Verdwijn."
Wat een mooie spreuk om een boek mee te beginnen. Ademen… we doen het allemaal automatisch. Maar is alleen ademen genoeg om stress en een burn-out te voorkomen? Helaas niet. Vaak zien we een burn-out namelijk niet aankomen. Er zijn signalen, maar als we maar doorgaan, overal ja op blijven zeggen en te weinig nee… dan komen we onszelf uiteindelijk toch tegen.
In de weg naar herstel bij stress en burn-out laat Celine van Engelenhoven zien hoe belangrijk het is om te vertragen in deze toch al drukke wereld. Het boek staat vol met inzichten, vragen om zelf over na te denken en praktische tips. Het helpt je om stil te staan bij wat jij nodig hebt en om beter naar jezelf te luisteren.
Een mooie boodschap uit het boek vond ik ook het stukje over de natuur:
“De natuur is er gewoon.
En jij mag er ook gewoon zijn.
Alleen maar ademen, ontvangen, rusten.”
Soms mogen we de boel gewoon even de boel laten. Vaker nee zeggen zonder schuldgevoel. En vooral: ons eigen hart volgen.
Hoewel dit boek voor mij persoonlijk niet helemaal toepasselijk was, denk ik dat het voor mensen die met een burn-out te maken hebben of gehad, zeker waardevolle inzichten en tips kan geven. Maar wellicht ook wel als je stress ervaart en wat tips wil.
“Ze noemen het adem halen Maar je hoeft niets te halen Het is er gewoon En jij Mag het ontvangen.”
✨ Volg je eigen hart ✨ Durf rust te nemen ✨ En vergeet niet te ademen.