Fijne feelgood met kerstchaos!

Femswapsbooks 16 december 2025
In zoals kerst bedoeld is volg je de familie Koning, die dit jaar kerst viert in een knusse cottage in Engeland. Vader heeft zijn kinderen iets belangrijks te vertellen… dat klinkt als het begin van een typische kerstfilm, toch? Maar zoals we allemaal weten, het leven loopt niet altijd volgens het perfecte script. En juist dat maakt dit boek zo leuk vind ik. Echte kerstchaos met ‘echte’ mensen.
Elena, Livia (de ex van Daan) en Anouk: allemaal hebben hun eigen verhaal en problemen. Het is mooi om te zien hoe ieder van hen groeit gedurende het verhaal. Bij Anouk voelde ik af en toe wel wat irritatie, maar uiteindelijk viel alles op zijn plek en was dat gevoel weg.
Het boek leest heerlijk weg en ik vond het leuk hoe alles uiteindelijk samenkomt. Daarnaast staan er zoveel mooie woorden en zinnen in dit verhaal. Deze quote vond ik het mooist;
“Wat ik wel weet, is dat van iemand houden en met iemand kunnen leven twee heel verschillende spieren zijn. Maar als je ze traint, versterken ze elkaar. De vraag is niet of jullie perfect passen. De vraag is: willen jullie bewegen op elkaars ritme?”

Aanrader voor iedereen die houdt van kerstverhalen met gevoel, chaos en groei.

Meer recensies van Femswapsbooks