Hannah
Het boek ‘Hannah’ is verschenen als twee verschillende edities: een zomer- en wintereditie. Beide zijn ontzettend mooi en beide passen ze bij het verhaal. Achter dit boek zit een verhaal, waardoor het boek nog meer betekenis krijgt.
Een deel van de opbrengst gaat naar KIKA
Het boek is verdeeld in drie delen, elk deel lees je vanuit een ander personage. Dit boek lees je vanuit Maaike, Oscar en Kim.
Maaike is alleenstaande moeder en werkt als verpleegkundige in het ziekenhuis. Ze denkt altijd aan andere en vergeet zichzelf soms. Maaike heeft twee pubers: Gijs en Kim. Al is het niet altijd makkelijk als alleenstaande moeder, met de hulp van haar vriendinnen redt zij het wel.
Wanneer zij voor haar verjaardag een fotografie cursus cadeau krijgt, maakt dit iets los bij Maaike. Een moment voor haarzelf, dat heeft ze al lang niet gehad. Ondanks het schuldgevoel, geniet zij volop van de cursus.
Niet alleen met fotografie heeft zijn een klik, maar ook met fotograaf Oscar die de cursus geeft. Maaike en Oscar hebben goede diepgaande gesprekken en vele raakvlakken. Oscar verteld dat hij met de Volvo Amazon, die Hannah heet, een reis door Zweden wil maken. Durft zij weer een man toe te laten in haar leven?
Een verhaal over oude en nieuwe liefdes, over loslaten, verwerken, vriendschap, familie en de Volvo Amazon Hannah. Over een bucketlist hebben en in het nu leven, voordat het te laat is.
“Het is niet voor niks dat de achteruitkijkspiegel kleiner is dan de voorruit. Je moet vóórúit blijven kijken en niet achterom.”
Als lezer voel je de emotie, bij het dankwoord wordt er een heleboel duidelijk voor de lezer. Achterin het boek staan ook foto’s van auto Hannah, wat ik een leuke toevoeging vind.
Het is een ontroerend verhaal, wat je zeker weet te raken. De schrijfstijl van Gaby Rasters is levendig en vlot, waardoor je als lezer wilt weten hoe het met iedereen gaat. Doordat het verhaal in drie delen verdeeld is, verloopt de opbouw van het verhaal duidelijk en groei je mee in het verhaal. Het is een emotioneel en bijzonder verhaal, maar de personages in het verhaal zijn nog bijzonderder. De personages zijn hartverwarmend en dit is mooi verwoord. Gaby neemt je niet alleen mee op reis naar Zweden, maar ook tijdens het groeiproces van de personages. De hoofdpersonages leer je beter kennen doordat drie daarvan een pov hebben, maar de bijpersonages zijn net zo belangrijk in dit boek. Hoe de dialogen en telefoonberichten verwoord zijn, voelt het alsof je er zelf bij bent.
Er staan meerdere wijze lessen in dit boek.
Hier zal ik nog lang aan denken.
“Sommige liefdes zijn niet bedoeld om samen te eindigen, maar ze blijven wel voortleven in je herinneringen.”
Een deel van de opbrengst gaat naar KIKA
Er staan meerdere wijze lessen in dit boek.
Hier zal ik nog lang aan denken.