Semihistorische humor

Geertje Geertje
28 mrt 2023

Kinderen zullen hier niet zoveel last van hebben, maar ik ervoer een lichte irritatie toen ik in het begin van het verhaal las over een school en over chocola in de context van de prehistorie. Een boek over de prehistorie kan heel leuk en interessant zijn, maar hiermee wordt volgens mij niet helemaal een historisch juist beeld geschetst. Bij het verder lezen, blijkt dit los van de historische plaatsing wel een leuk verhaal te zijn, wat gaat over onterechte vooroordelen en het vinden van je moed. Knots heeft een stoere naam, maar hij is niet zo dapper als zijn opa die een sneeuwleeuw eigenhandig doodde. Hij wordt door zijn oom meegesleept omdat er een sneeuwleeuw gespot is, en zo komt hij onverwachts voor avonturen te staan die hij vooraf niet aangedurfd zou hebben. Hij ontmoet een verschrikkelijke Oerkie (die helemaal niet zo harig en verschrikkelijk is als de juf altijd vertelde) en hij redt een sneeuwleeuw die hij terugbrengt bij zijn familie. En ondertussen zorgt hij er ook nog voor dat zijn eigenwijze zusje Tuf in leven blijft. Voor kinderen is dit een heerlijk humoristisch verhaal.

Meer recensies van Geertje