Eén grote achtervolging
Wat een spanning, het hele boek handelt maar over één vlucht voor de Russische geheime dienst.
Emma (niet haar echte naam-vandaar de titel), die net klaar is met haar opleiding tot geheim agent wordt direct in het diepe gegooid. Haar taak is om Michael Primalov, zoon van 2 Russische dissidenten, in veiligheid te brengen. De Britse geheime is er achter gekomen dat de Russische geheime dienst op speurtocht is naar spionnen en daar valt blijkbaar Michael ook onder. Michael is kinderarts in een ziekenhuis voor kankerpatiënten, is er een link naar de Goelag Archipel van Alexander Solzjenitsyn(?), je kunt wel zeggen een zeer toegeweide arts. Hij wil dan ook in eerste instantie niet ingaan op het dwingende voorstel van Emma. Uiteindelijk laat hij zich overhalen. Dan begint een spannende vluch door Londen, waarbij ze zoveel mogelijk camera's vermijden, omdat die gehackt zijn door de Russische geheime dienst. Er onstaat ook nog een onvermijdelijke affaire tussen de 2 vluchters.
Van mij krijgt dit boek 4 sterren onder dankzegging van de uitgever Ambo|Anthos.