ChatGPT als copywriter

gilliske 05 januari 2026
Niet mijn type boek.

Ik had blijkbaar de ondertitel beter moeten lezen: "ChatGPT en AI in je schrijfproces'. Dit boek gaat vooral over hoe je ChatGPT moet gebruiken voor het schrijven van wervende teksten. En dat leunt niet echt aan bij mijn leefwereld.
De printscreens die veelvuldig voorkomen hebben een irritant, bijna onleesbaar klein lettertype.
De structuur van het boek vond ik niet altijd duidelijk, de voorbeelden niet altijd sprekend. Het boek blijft redelijk op de vlakte. Is voornamelijk een samenraapsel van praktijkvoorbeelden aan de hand waarvan de auteur uitlegt hoe hij chatGPT succesvol inzet bij het schrijven van teksten.
Vaak wordt er voor extra info verwezen naar andere bronnen via een QR-code... dit vond ik irritant. Ik krijg die info dan liever in het boek zelf voorgeschoteld dan dat ik mijn PC erbij moet nemen.
Er wordt ook wel heel vaak verwezen naar zijn andere boek 'schrijven voor het brein'.
Misschien dat het voor mensen die professioneel bezig zijn met het schrijven van wervende teksten beter aansluit. Ikzelf was meer op zoek naar diepgaandere en meer algemeen inzetbare info.

Meer recensies van gilliske