Gestrand op een droomeiland?

Goele Goele
26 mrt 2022

Voor een realityprogramma laat een groep van 8 mensen zich vrijwillig droppen voor een jaar op een onbewoond eiland aan de Schotse kust waar ze hoofdzakelijk moeten zien te overleven met middelen die het eiland hen te bieden heeft.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Maddy, één van de 8 deelnemers. De groep bestaat uit 4 mannen en 4 vrouwen, waarvan Maddy er één is. In het begin gaat alles goed, maar zoals vaak in een groep, neemt iedereen een natuurlijke rol op zich, de karakters profileren zich en dan gaat het fout.

Maddy raakt steeds meer en meer geïsoleerd in de groep en als ze op het afgesproken tijdstip zitten te wachten op de boot die hen na een jaar terug moet komen oppikken na en jaar en die boot komt niet, dan gaat het helemaal fout...

Het verhaal zit heel goed in elkaar, maar alles wordt zeer gedetailleerd verteld. Het mocht van mij soms wel wat sneller gaan. Alles wat op het eiland gebeurt, word tot in de puntjes verteld, misschien om het geloofwaardig te maken? Maar het einde wordt daarentegen heel snel afgerammeld, wat het echt wel ongeloofwaardig maakt. Je blijft als lezer daar toch wel wat op je honger zitten. Maar het blijft een zeer goed verhaal en ik lees met veel plezier zeker ook haar volgende boeken als er nog komen!

Meer recensies van Goele