Molly het kamermeisje

Goele 02 januari 2023
Molly is een kamermeisje in het Regency Grand Hotel. En Molly is 'anders'.
Wat er juist met Molly aan de hand is, of waarom ze anders is, dat kom je in het boek niet te weten, maar gaandeweg ontdek je wel dat ze anders reageert in situaties, dan de doorsnee mens zou doen. Molly haar wereld is wat beperkt, ze is goedgelovig en neemt alles zeer letterlijk. Ze is opgevoed door haar alleenstaande grootmoeder, die recent overleden is en haar wereld was vaak ook niet veel groter dan de stad waarin ze opgegroeid is.

Op een dag vindt Molly in een van de hotelkamers, het lichaam van Mr. Black, een trouwe en zeer rijke hotelgast. Zonder dat ze het goed en wel beseft wordt Molly opeens de hoofdverdachte in deze moordzaak en Molly begrijpt niet hoe dit mogelijk is want ze heeft hier natuurlijk niets mee te maken.
Gelukkig heeft Molly toch nog echte vrienden waar ze kan op rekenen of niet?

Dit verhaal is een klassieke whodunit, zonder dit ook echt te zijn.
Uiteraard komen we in dit verhaal te weten wie de echte moordenaar is, maar dit is eigenlijk slechts van ondergechikt belang in dit verhaal. Het draait in dit verhaal echt allemaal rond Molly en hoe zij dit alles beleeft en hier mee omgaat en ook hoe haar omgeving haar benadert en behandelt.

In het begin vond ik het boek een beetje langdradig, omdat ik Molly wat vreemd vond en niet direct begreep wat het probleem was met Molly en ook niet doorhad dat Molly anders was, maar naar mate het verhaal vordert, gebeurt er natuurlijk vanalles. Op het einde ligt het tempo duidelijk hoger dan in het begin en komen er nog een aantal verrassende wendingen opduiken die het verhaal boeiend blijven houden.
Ik blijf deze schrijfster zeker volgen.

Meer recensies van Goele