Advertentie

Pan’s Labyrinth gaat over de 13-jarige Ofelia die samen met haar zwangere moeder gaat wonen bij haar stiefvader, die een officier is in het leger van Franco. Kort nadat ze aangekomen zijn wordt Ofelia’s moeder ziek en het wordt Ofelia duidelijk dat haar stiefvader een wrede man is. Ofelia ontmoet de Faun die haar drie opdrachten geeft. Als ze deze opdrachten voltooid zou ze volgens de Faun kunnen terugkeren naar waar ze werkelijk thuishoort. Hiermee begint Ofelia’s magische reis

Pan’s Labyrinth is geschreven naar aanleiding van een film uitgekomen in 2006. Dit verhaal speelt zich af tijdens een Spaanse oorlog in de jaren 40. De sfeer van het boek wordt al vanaf de eerste bladzijdes goed geïllustreerd. De woelige situatie wordt duidelijk omschreven, al het er wel wat meer informatie gegeven kunnen worden over de oorlog die op dat moment plaatsvond.

Het verhaal zelf gaat over Ofelia en haar reis terug naar haar werkelijke thuis. Ofelia is een leuk en open personage waar de lezer zich goed in kan inleven. Elke paar hoofdstukken wordt het verhaal onderbroken door een soort kort sprookje, waarin veel aspecten die zich bevinden in het verhaal van Ofelia duidelijk worden gemaakt. De sprookjes waren heel interessant, omdat dingen die eerst onbelangrijk leken opeens veel meer waarde kregen. Op sommige momenten had er meer diepte kunnen zitten in het verhaal. Veel is nog niet helemaal duidelijk geworden uit het boek. Toch was het heel plezierig om te lezen, voornamelijk doordat het op een simpele manier is geschreven met levendige beschrijvingen en dialogen. Daarbij sluit de mystieke schrijfwijze goed aan op de setting.

Tot slot was de uitvoering van het boek werkelijk prachtig. De kaft trok vanaf het begin al de aandacht en de illustraties en de mooi geschreven tekst in het boek zorgde ervoor dat het niet meer weg te leggen was. Pan’s Labyrinth is zeker een boek die onmisbaar is voor in je boekenkast.

Reacties op: Een betoverend sprookje

25
Pan's Labyrinth - Cornelia Funke Guillermo del Toro
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker