Meer dan intelligent - Kathleen Venderickx en Tessa Kieboom
3,5 sterren
Ik wilde me voor mijn werk wat meer verdiepen in hoogbegaafdheid, dus kwam ik bij dit boek uit. Het was een duidelijke eerste kennismaking met het thema en heeft me heel wat inzicht gegeven in wat het betekent om hoogbegaafd te zijn.
Ik vind bij dit soort boeken een duidelijke structuur zeer belangrijk en dat had dit boek zeker. Bovendien werden er erg veel voorbeelden gebruikt, wat maakte dat de theoretische informatie niet te abstract bleef, maar ik me er echt iets bij kon voorstellen. De hoofdstukken over embodio's (drempels of struikelblokken waarmee hoogbegaafde personen vaak te maken krijgen) en de hoogbegaafdheidsmatrix (de verschillende types van hoogbegaafde personen die je over het algemeen kan onderscheiden) waren voor mij het meest nuttig. Het hoofdstuk omtrent embodiotraining vond ik dan misschien weer iets te veel herhaling.
Er is slechts één ding waar ik me zeer sterk aan geërgerd heb, namelijk de vele schrijffouten in het boek. Een extra naleesronde had echt geen kwaad gekund. Erg jammer dat daar vrij weinig aandacht aan besteed werd. Los daarvan dus zeker een nuttig boek, waarvan ik de inzichten nog zeker zal kunnen gebruiken!